AKTUELNO

Sagovornici Pinka su za Novo jutro govorili o najnovijim detaljima istrage vezanim za klan Velje Nevolje, kao i napadima Vladimira Vuletića na predsednika države.

Potpukovnik u penziji Ljuban Karan ističe, da je klan Velje Nevolje bio isuviše dobro organizovan klan, sa vojničkom disciplinom, bez grešaka, gde je, kako podvlači, sve funkcionisalo kao švajcarski sat. On napominje da veruje da postoji takozvani plan B, i da su svi kriminalci koji su uspeli da pobegnu od zakona u komunikaciji sa Zvicerom.

Foto: TV Pink Printscreen

Taj klan je bio isuviše dobro organizovan, kada se gledaju obični kriminalci. Bilo je tu vojničke discipline, znalo se ko koliko para dobija, nije bilo grešaka, sve je funkcionisalo kao švajcarski sat, zato kod mene ima zazora i zebnje. Oni ovaj raspad nisu ostavili bez plana, mora da postoji neki rezervni plan. Ovi begunci su sada na istom mestu, oni znaju gde treba da idu, da sistem padne. Mislim da svi oni koji pobegnu, a pobeglo ih je prilično, i ja verujem da su oni negde na vezi sa Zvicerom, i da oni prave nekakav plan, a to treba ozbiljno shvatiti, jer njihovi planovi nisu naivni - rekao je Karan.

Karan dodaje da iza klanova uvek stoje moćne obaveštajne službe, dotakavši se i Vušovića koji je nedavno pušten iz Dominikanske Republike.

- Uvek iza klanova stoje moćne obaveštajne službe. Čudno mi je kako je onaj Vušović pušten iz Dominikanske republike, to nije mogla neka mala služba da uradi, ko zna ko stoji iza toga. Ili DEA ili CIA, sa interesom - objasnio je Karan.

Naučni saradnik instituta za političke studije doktor Zoran Milovanović ističe da veruje u srpske državne institucije i da će zasigurno doći do razrešenja i hvatanja svih kriminalnih grupa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Državne institucije su pristupile maksimalno i ne brinemo da će doći do razrešenja. Oni sve ovo ne bi mogli da urade bez pomoći stranih obaveštajnih službi. Ni naoružanje koje su imali ne može da ima neka navijačka grupa, ali to nisu navijači već kriminalne grupe. Tu se pominju neke firme, koje su nabavljale oružje. Pomenuli smo i da je grupa kavčana uhvaćena i u Sloveniji, dakle ide regionalno. Naša teritorija se gleda kao region - dodao je Milosavljević.

Profesor doktor Mina Zirojević povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića napominje da Vuletić, kao profesor na Pravnom fakultetu nije dostojan pozicije kojom rukovodi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neka granica mora da postoji, on nije dostojan profesora. Sve to mene čudi. Očigledno je da i njega neko drži, o njemu se sve i svašta znalo. Sve treba gledati sa dozom opreznosti, jer ne može svako biti svuda - dodala je Zirojević.

Detektiv Uglješa Grgur dodaje da Vuletić, ne samo što napada predsednika, on napada i državu. Ističe da je njegov čin bezobrazan i nekulturan, nazivajući njegov nedopustivi napad kao krivično delo.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne mogu ga nazvati profesorom, već Vuletićem. Radi se o bezobraznom, nekulturnom, porodično nevaspitanom čoveku. On direktno napada predsednika države, državu i jede ćevape. Vređa porodice žrtava, to je čovek bez ikakve mere, ja ne znam kako on nije pozvan na informativni razgovor. On je počinio krivično delo - konstatovao je Grgur.