AKTUELNO

Pošte će biti otvorene u svakom selu i svakom gradu, imidž ekspoziture biće promenjen, a poštari i zaposleni će dobiti nove uniforme, najavio je v. d. direktora "Pošte Srbije" Zoran Đorđević na proslavi Dana pošte u PTT muzeju u Beogradu.

- Pošta ima vojsku od 15.000 radnika u preko 1.500 objekata. Uloga pošte je velika, građani poštara očekuju svakog dana. To su osobe koje kucaju na vrata i predstavljaju konekciju s državom. Želim da pošta bude najuspešnija kompanija u Srbiji - rekao je Đorđević.

- Pošta je ogledalo države. To će biti moguće ako u svakom selu i svakom gradu pošta bude najmodernija ustanova kojom će meštani ponositi. U narednom periodu očekuju nas nove uniforme za zaposlene, nova električna vozila, mopedi i električni bicikli, kao i nove usluge koje su jeftinije i brže.

Paketomati će biti postavljeni u svim velikim gradovima, tako da ljudi mogu da isporučuju robu na efikasniji način.

Đorđević je naveo da su planovi ostvarivi uz podršku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji je u pošti prepoznao instituciju koja je vrlo važna za zemlju.

Na proslavi Dana pošte prikazana je izložba uniformi naših poštara od 1850. do 1900. godine, kao i najstarijih markica. Otvorena je i prva internet prodavnica E-filatelija.