AKTUELNO

Na obraćanje Milivoja Katnića reagovao je Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, poručujući da čovek poput odlazećeg crnogorskog zvaničnika, nije dostojan da u bilo kom kontekstu pominje ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na kraju svoje neslavne karijere Milivoje Katnić ,,specijalni,, tužilac u tužilaštvu Crne Gore, nije izdržao a da ne pomene srpskog predsednika Aleksandra Vučića, a u želji da u poslednjim danima svoje, u najmanju ruku prljave biografije, nanese bar još jedan udarac Srbiji i njenom predsedniku.

U svom današnjem, verovatno i poslednjem obraćanju, u Skupštini Crne Gore usudio se Katnić i da tumači šta misle i o čemu razgovaraju predsednik Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin.

Nije dostojan Katnić ni da pomene ime srpskog predsednika, a naročito da diskutuje o čemu on razgovara sa svetskim državnicima.

A da razgovara, istina je! Razgovara srpski predsednik danas sa svim svetskim liderima, koji ga sa uvažavanjem slušaju, uzdižući Srbiju na pijadestal koji joj je oduvek pripadao,postavljajući je na mesto lidera regiona, stuba stabilnosti i primer države u kojoj je pravo i pravna sigurnost zagarantovana svima, ma kako se oni zvali i kojoj naciji pripadali.

Naravno, sve se to razlikuje od prava i pravne sigurnosti, koju je sprovodio Milivoje Katnić. On će ostati upamćen, kao neko ko je koristio svaku priliku za progon SPC u Crnoj Gori i svega što je imalo srpski predznak,pa na kraju i onih koji taj predznak nisu nosili, ali su se za pravdu borili.

Morao bi Milivoje Katnić da zna, da je Srbija zemlja koju vodi Aleksandar Vučić i kojoj niko ne može ništa da određuje i naređuje, sem njen narod.

To naravno čini bitnu razliku od Katnića i njegovih političkih mentora u Crnoj Gori. Sledeći put, kada Milivoje Katnić, pomene Aleksandra Vučića,trebao bi da zna da je razlika između njega i srpskog predsednika taman toliko velika, koliko između njegovog političkog mecene Mila Đukanovića i Vladimira Putina.

Na kraju, ostaje želja da će pravo i pravdu dočekati i srpski narod u Crnoj Gori i da mu se više nikada neće ponoviti Katnić i njemu slični.

Sa druge strane, Srbi u Crnoj Gori, a i svi drugi dobromisleći građani Crne Gore, uvek će u Srbiji i njenom predsedniku imati podršku, šta god bila želja Milivoja Katnića i njegovih političkih vlastodržaca.