AKTUELNO

Mladić prsten nosi na domalom prstu leve ruke.

U Hagu je počelo izricanje drugostepene presude nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću, koji se u sudnici pojavio dobro raspoložen. Pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj ruci.

Po dolasku u sudnicu Ratko Mladić je bio dobro raspoložen, pa je tokom fotografisanja imitirao pokrete fotoreportera.

Međutim, pažnju je privukao neobičan prsten na njegovoj levoj ruci.

Kako može da se primeti sa fotografije, oblik prstena podseća na poglavicu. Mladić prsten nosi na domalom prstu leve ruke.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong

Kako je poznato, haški optuženik je ceo svoj život na istom tom prstu nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom.

Priča se da je misteriozni prsten nosio čak i tokom rata.

Međutim, taj prsten bio je jedan od glavnih razloga njegovog hapšenja. Naime, kako su ranije objavljivali mediji, policijski doušnik je identifikovao bivšeg generala upravo po ovom detalju.

Nakon što je primećen ovaj detalj, Mladić je brzo lociran u mestu Lazarevo, a situacija se potpuno preokrenula nakon što je policiji stigla dojava o Miloradu Komadiću, kao osobi koja bi mogla biti Mladić.

Specijalci su sproveli brzu akciju hapšenja a Mladić, koji je u kući bio sa rođakom, i nije pružao otpor.

Uhapšen je na spavanju a policija nije naišla na otpor jer nije ni bio naoružan.

Inače, Mladić je sa pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Međutim, nakon određenog vremena ovaj nakit je dao sinu Darku, što su mediji primetili i objavili.

#Ratko Mladić