AKTUELNO

Predsednik Srbije je burno reagovao na reči predstavnika Hrvatske koji je rekao da je "jasno ko je bio đavo".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovali su večeras na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj je predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Predsednik Srbije istakao je da je Alkalaj govorio u ime BiH, ali da je on dobio pismo od Milorada Dodika, i naveo je da ne postoji saglasnost među predstavnicima BiH.

- Nije najbolja politika vređati ljude iz sopstvene zemlje, nisam rekao ništa ni protiv bilo koga, ali predstavnici BiH i Hrvatske su to uradili - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je burno reagovao na reči predstavnika Hrvatske koji je rekao da je "jasno ko je bio đavo".

- Hrvatski predstavnik je rekao da je dobro poznato ko je bio đavo. Bilo bi lako za mene da odgovorim da je veoma očigledno ko je bio đavo. Jasenovac je bio jedan od najvećih koncentracionih logora i mislim da svi vrlo dobro znaju ko je bio đavo tu. Mi primećujemo da postoje sporovi po pitanjima koje smo mi pokrenuli - zašto nije bilo odgovornih Hrvata koji su počinili užasne zločine nad Srbima - naveo je Vučić.

Predsednik je zapitao zašto niko od Hrvata i Bošnjaka nije osuđen za zločine, iako su mnogi počinjeni tokom rata. 

- To je nešto što pokazuje dvostruke standarde. Na samom kraju, mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa mehanizmom, ali molim vas da nađete neka prava rešenja, da nas ne ponižavate nego da sarađujete sa nama. Da ostvarimo jedan partnerski odnos na korist svih nas - naglasio je Vučić.

#Aleksandar Vučić