AKTUELNO

Ratko Mladić se dobro oseća, ali strepim od onoga što dolazi u narednim danima, kaže za Pink njegov sin Darko. Kako ističe Ratko je spreman da izdrži sve što je neprijatelj postavio pred njega.

- Pričao sam sa ocem, on je dobro. Ja strepim od ovoga što dolazi u nardenim danima, kada prestane dejstvo lekova koje su mu dali. Prkosan je, miran, nije se mnogo uzbudio utisak je da je mirniji posle nego pre presude. Rekao je u šali da bi se nasekirao da su ga oslobodili. To govori o njegovom stanju duha, spreman je da izdrži sve što je naš zajednički neprijatelj postavio pred njega - rekao je Darko Mladić.

Kako je dodao, Mladić je rekao da nije bitna njegova sudbina, već da je važno sačuvati Republiku Srpsku.

Foto: TV Pink Printscreen

Narod je napravio, narod će je i sačuvati, a on je dao u tom jednom teškom vremenu ono što je mogao od sebe - rekao je sin Ratka Mladić.

On dodaje da je očekivao ovakav rasplet događaja, odnosno rezultat 4:1.

- Sudija Nijambe je pokazala jedan veliki lični integritet i hrabrost. Potpuno sam svestan da je 25 godina i tri milijarde dolara utrošeno da bi na kraju došlo i do ove presude i da je bilo teško za očekivati da ta administracija gurne sebi prst u oko i da presudi da sve što su radili do tada nije bilo tačno - rekoa je on.

Ono što su radili prethodnih 20 godina nije bila istina, već politička agenda koju su sprovodili radi interesa moćnih zemalja koje su i dovile rat na Balkan i u bivšu Jugoslaviju, istakao je on.

Izdvojeno mišljenje osnova za buduću borbu oko navodnog genocida u Srebrenici

Advokat Toma Fila ističe da je sudija Nijambe održala stav koji ima oko Tolimira, te da smatra da će njeno izdvojeno mišljenje biti osnova za buduću borbu oko navodnog genocida u Srebrenici.

- Dve su dobre stvari tu - Srbija se nije ni spomenula i nije usvojena žalba tužioca - rekao je Fila i ukazao da je od Srbije zatraženo da donese propis kojim će se zabrantiti da negora Genocid u Srebrenici, koji se nije desio.

- Prvi ću da ustanem da diskutujem na tu temu - podvukao je Fila.

#Drako Mladić

#Ratko Mladić