AKTUELNO

Darko Mladić, član odbrane i sin Ratka Mladića, izjavio je za TV Vesti kako je danas imao priliku da vidi svog oca, dodaje i kako se on dobro drži i izgleda nakon što ga je Haški tribunal osudio na doživotnu kaznu.

Mladić dodaje i kako je poslednji put svog oca video u januaru 2020. godine, nakon čega posete nisu bile dozvoljene zbog koronavirusa. Darko ističe i kako je ovo zapravo bila prva poseta nekome u Hagu, nakon pandemije.

Foto: TV Vesti

Danas sam imao priliku da ga posetim i on je isto kao juče, dobro se drži, sinoć je gledao sednicu Saveta bezbednosti. Dobro je izgledao - govori Mladić za emisiju Srđana Predojevića.

Mladićev sin zatim je istakao i kako se nadao da će zagrliti i izljubiti svog oca, ali da to nije bilo dozvoljeno, već da su komunicirali preko telefona i stakla. Veliku pažnju javnosti privukao je i Mladićev prsten, a Darko dodaje kako Ratku nisu dozvolili da mu preda taj prsten.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong

Ja sam poslednji put, pre ovoga sada, bio kod njega u januaru 2020. godine. Posete su prekinute u martu 2020. godine zbog korone. On je tada imao zdravstvene krize za koje svi znamo. Od marta do danas su sve posete bile obustavljene, ovo je zapravo prva poseta bilo koga u Haškom tribunalu. Ja sam se nadao da ćemo se zagrliti i izljubiti, ali nam nisu to dozvolili. Komunicirali smo preko stakla i telefona, pa smo mogli dobro da se čujemo. To je sad neka mera zbog korone. On je danas hteo da mi da prsten koji su svi komentarisali, ali to nisu dozvolili. Nismo imali nikakav zagrljaj, čemu smo se nadali posle toliko vremena. Drago mi je da smo se videli, on je sve ovo jako dobro podneo - kaže Mladić.

Foto: TV Vesti

Darko je objasnio i kako je Ratko taj prsten dobio od bivšeg vojnika i prijatelja pre nekoliko godina i da ga je u Hagu nosio zbog simbolike.

To je prsten koji mu je poklonio jedan njegov bivši vojnik, pre nekoliko godina, koji mu je redovno dolazio u posete. To je prsten s likom indijanskog poglavice i taj njegov prijatelj mu je dao prsten kao simbol naroda koji su istrebili Amerikanci koji svima drže lekcije iz moralnog prava i on je iz tog razloga nosio prsten da bi pokazao ko je ko u ovoj situaciji i to je neka vrsta simbolike - kaže Darko Mladić za TV Vesti.

Foto: Tanjug AP/PETER DEJONG

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!