AKTUELNO

Srbija je za Rusiju veliki prijatelj i bratska zemlja, najpouzdaniji saveznik u Evropi, a dve zemlje se međiusobno pomažu i grade aposolutno puno poverenje i prijateljstvo zasnovano na saradnji dvojice predsedika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, poručio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

To savezništvo je hemija, kako se to kaže u odnosu među ljudima, a ona je i stub naše saradnje, rekao je Bocan-Harčenkona svečanosti upriličenoj povodom obeležavanja Dana Rusije.

Naglasio je da je velika čast što i danas obeležava ovaj veliki dan kojim je, kaže, počela nova faza razvoja Rusije kao države sa vladavinom prava, koja razvija tradiciju državnosti slobode i nezavisnosti.

"Bio je to dosta dugačak i složen i komplikovan put ali pod rukovodstvom predsednika Putina uspešan", rekao je ambasador.

Bocan-Harčenko se osvrnuo i na odnos Haškog tribunala prema Srbiji, navodeći da je ubeđen da će doći dan kada će istorija i život staviti na svoje mesto i kada će Haski tirbunal biti primer najveće nepravde koja postoji.

Ambasador je naglasio i da će Rusija, što se tiče Kosova i Metohije, podrzavati Srbiju i pravdu.

"Kada se okupljamo je napredak, a kada smo zajedno uspeh i zato nam je drago sto ste sa nama i to na ovom nivou", rekao je ambašador na svečanosti u Ambasadi Rusije kojoj su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, patirjarh SPC Portfirije, ministri I druge zvanice poput reditelja Emira Kusturice.

On je podsetio na dostignuća u bilateralnim odnosima koji su ove godine počeli 1. januara otvaranjem gasovoda, na brojne projekte u oblasti infrastrukture, energetike...

Autor:

#Bocan-Harčenko