AKTUELNO

Zamislite šta bi bilo kada bi premijerka Brnabić postupila kao Aljbin Kurti? Već bismo bili pod sankcijama, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da niko ne reaguje na provokacije i aludiranja na ideju velike Albanije, a jedna od njih došla je od Aljbina Kurtija, takozvanog premijera lažne države Kosovo.

- Zamislite šta bi bilo kada bi premijerka Brnabić postupila kao Aljbin Kurti? Već bismo bili pod sankcijama! On nije hteo da prihvati ni deklaraciju za ekonomski i regionalni razvoj, na kojoj smo svi radili danonoćno i koja nam je prekopotrebna, samo zato što u istoj ne stoji „Republika Kosovo“ – podseća Petković za Pink.

Takvo ponašanje Aljbina Kuritija je, kaže Petković, očigledno dozvoljeno.

- Kosovo je čedo zapada i uvek mu je dopušteno da radi šta hoće – kaže Petković.

Podseća na prvu liturgiju posle 23 godine koja je služena u nedovršenom hramu Hrista Spasa u Prištini, nakon koje je na zdanju osvanuo grafit „Isus mrzi Srbe“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šalje se jasna poruka da Srbi ne treba da žive na KiM, i da su rad i delovanje SPC na prostoru KiM zabranjeni. S ovim se nije stalo. Ovaj grafit su izbrisali, a dan posle Hram je oskrnavljen novim grafitima. I dok Albanci ispisuju grafite, kosovski policajac nemo stoji i gleda – kaže Petković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je upravo ovo slika i prilika današnjeg KiM i ponašanja Prištine prema SPC.

Više o ovoj temi pogledajte u nastavku:

#Petar Petković