AKTUELNO

On je za televiziju Pink prokomentarisao trenutno stanje u SAD i prelistao štampu i najvažnije vesti koje stižu sa zapada.

Najskuplja kongresna trka u američkoj istoriji za koju su izborni štabovi potrošili čak 50 miliona dolara, završena je pobedom republikanke Karen Hendl, koja je porazila demokratskog rivala Džona Osofa.

Njenu pobedu u Džordžiji proslavio je i američki predsednik Donald Tramp, jer su ove vanredne izbore za jedno mesto u Kongresu brojni analitičari ocenjivali kao referendum o Donaldu Trampu.

Foto: TV Pink

Kakva je trenutna situacija u SAD, da li Trampova popularnost opada, šta je predložio u budžetu za narednu godinu i hoće li za to dobiti podršku Kongresa, koliko je napeta situacija između Vašingtona i Moskve i koliko se Trampova administracija interesuje za Balkan - na ova i brojna pitanja odgovorio je za televiziju Pink Đorđe Milošević, politički analitičar.

Pobeda u Džordžiji je, kako smatra, konsolidacija Trampove moći.

Pročitajte još: POD BUDNIM OKOM SPECIJALACA Elitne jedinice čuvaju goste na inauguraciji

- Iako su republikanci pobedili u poslednje četiri trke, margina između izbora iz 2016. i ovogodišnji pokazuje da postoji trend manje popularnosti republikanaca. Možemo samo da spekulišmo da li da umanjenu popularnost pripišemo Trampu ili kongresmenima koji su te trke trčali - rekao je Milošević za TV Pink.

Činjenica je, kako je istakao, da su u Kanzasu, Džordžiji, Montani i Južnoj Karolini pobedili republikanci, a da im trenutna popularnost opada.

Foto: TV Pink

Holivud, kako je dodao, podržava demokratske kandidate, iako postoje izuzeci, kao Arnold Švarceneger. Razlog tome je, smatra Milošević, taj što Tramp simboliše sve ono protiv čega se ove zvezde bore, te su to iskoristili da utiču na glasače na izborima prošle godine.

Udarne vesti danas u Americi su, kako je istakao, posete stotina Amerikanaca Severnoj Koreji, a u vezi sa vešću o smrti američkog studenta koji je tamo proveo 17 meseci u pritvoru.

Najvažnija vest je reforma Zakona o zdravstvu, čiji će predlog sutra biti izložen u Senatu.

- Ovo je najvažnija stvar u platformi Trampove kampanje - istakao je Milošević.

#Amerika

#Balkan

#Donald Tramp

#Đorđe Milošević

'