AKTUELNO

Predsedniku Srbije želim svu sreću u današnjoj borbi, i svim srcem i dušom sam u Briselu, iako prostor za dijalog ne vidim, poručila je premijerka Brnabić uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Danas je izuzetno važan dan i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić, dodajuću da je srcem i dušom u Briselu, gde se danas nastavlja dijalog Beograda i Prištine.

- Ne mogu ni da pretpostavim koliko će biti teško – rekla je premijerka i ocenika da nikada nije bilo manje prostora za pregovore.

Ističe da joj je žao što nije sa predsednikom u Briselu, ali da je svim srcem uz njega.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i Metohiji - rekla je Brnabić za Pink.

Predsednik Vučić će, kaže premijerka, pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kako kaže, ne vidi.

- Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, to je teško i dovodi nas u tešku situaciju, pa ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Moramo da izbegnemo “obe strane” i znam koliko je predsednik posvećeno radio da pokaže da postoji jedna strana koja je razumna, pragmatična, zna gde su joj crvene linije, ali želi da razgovara, i druga strana koja ne želi ništa da radi. Nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu - rekla je premijerka.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

- Moramo da razgovaramo zbog Srba na KiM, zbog mira, bezbednosti, stabilnosti i nikada kao sada nisam bila zabrinuta za bezbednost na KiM jer zaista pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici – kaže Brnabić.

#Ana Brnabić