AKTUELNO

Time što su izglasali ovu Rezoluciju, onemogućili su bilo kakvu argumentovanu raspravu, rekao je za TV PINK politički analitičar Branko Radun.

Radun je komentarišući to što je Crna Gora sinoć izglasala Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, rekao da to predstavlja nastavak politike Mila Đukanovića samo sa novim ljudima i Krivokapićem na čelu nove Vlade.

„Primećuje se jasan pritisak stranaca, očigledno je da su morali da daju ovu osudu i da ocene Srebrenicu kao genocid, da bi dodatno tu priču zatvorili i onemogućili bilo kakvu raspravu na tu temu“, rekao je Radun.

Kako kaže, onemogućili su bilo kakvu argumentovanu raspravu.

„Imamo i najavu neke nove koalicije. Krivokapić je to najavljivao kao mogućnost još ranije, tako da ovo nije nešto što je došlo kao iznenađenje. Oni bi verovatno uspeli da odvoje neke poslanike... To se sada neće desiti, međutim, predstavlja ozbiljnu krizu Vlade Crne Gore“, rekao je Radun i dodao da ove stranke koje čine sadašnju koaliciju, ne mogu tako lako da ruše ovu Vladu jer bi omogućili da ponovo dođe Milo Đukanović na vlast.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandar Gajović, novinar i publicista, rekao je da posle ne potpisivanja sporazuma sa Srpskom pravoslavnom crkvom, što se, kako kaže, očekivalo, pokazalo da je u pitanju jedna krha vlast gde Krivokapić mora da balansira između DPS-a i koalicije koja je osvojila najviše glasova na izborima.

„Vidi se da tu nešto očito nije u redu. Ponekad me njihovi potezi podsećaju na Francusku revoluciju, koja je osvojila vlast, ali nije znala kako da vlada, pa se brzo raspala, iako je to bio jedan od najznačajnijih događaja tog veka za zapadni svet i Evropu“, rekao je Gajović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da vlast u Crnoj Gori ne zna kako da se postavi i takođe, ističe da se nalaze pod velikim pritiskom stranih sila.

„Ništa što su uradili od dolaska na vlast, nije bilo u korist Srbije i Beograda, ovo je samo još jedan udarac u nizu koji su nam zadali“, rekao je Gajović.

Autor:

#Aleksandar Gajović

#Branko Radun