AKTUELNO

Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić sinoć su osudili Srbe i Srbiju za genocid. U parlamentu Crne Gore izglasana je rezolucija o Srebrenici sa sedam sramnih tačaka, a na taj način je ono što su započeli Britanci 2015. godine, a što se nije desilo za vreme vladavine Mila Đukanovića, zapečatio je Zdravko Krivokapić, zajedno sa demokratom Aleksom Bečićem, čime su nastavili antisrpskom utabanom stazom, koju je decenijama tresirao DPS.

Povodom izglasavanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, i odnosa prema Srbima u crnogorskom parlamentu, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, zajedno sa Andrijom Mandićem, povodom sramnog izglasavanja već pomenute rezolucije, obratili su se medijima.

Kako navodi, sinoć je izglasana najsramnija i izdajnička odluka usmerena protiv Srbije, gora od priznanja takozvane države Kosovo 2008. godine.

- Pitam se, i pitam, sve one ljude sa litija, da li su mogli verovati i očekivati da će nakon devet meseci, Zdravko Krivokapić, zajedno sa poslanicima Demokratske partije socijalista, koji su prokleti i isključeni iz naše crkve, izglasati rezoluciju protiv našeg naroda, označavajući nas kao genocidnim - dodao je Knežević.

Foto: TV Pink Printscreen

Andrija Mandić jedan od lidera DF-a, dešavanja od juče, nazvao je istorijskom tragedijom i sramotom Crne Gore.

- Juče smo usvojili jednu važnu stvar. Majkama sa dvoje dece će se vratiti stečeno pravo, a koje im je bilo ukinuto voljom Mila Đukanovića. Obezbedili smo dodatna sredstva, da se organizuje popis, ali svi ti uspesi, i sve te važne stvari, padaju u senku sramnog događaja koji je pogodio sve nas. Istoriska je tragedija i sramota Crne Gore da su Krivokapić, Abazović, Bečić i Milo doneli odluku po kojoj su srpski narod, Srbiju proglasili genocidnom državom - istakao je Mandić.

Kako Mandić ističe, zajedno sa Kneževićem, na sve načine, pokušavao je da sredi odnose sa Srbijom, sa željom da Srbija i Crna Gora budu najbliže. Kako dodaje, nakon ove rezolucije, odnosi će biti još gori.

Foto: TV Pink Printscreen

- Danas sam se čuo sa gospodinom Dodikom, i moram reći da se iz razgovora registruje svo ogorčenje i svu žalost na one ljude za koje nije smatrao da mogu da budu ovakvi - dodao je Mandić.

Kako dodaje, "Demokratski front" nikome ne polaže račune, i da sama donosi odluke, dodavši da su ponosni na predsednika Srbije i na Srbiju, jer su, kako navodi uradili sve na korist Crne Gpre, pružajući bratsku ruku.

- Ono što moram da poručim našem narodu u Crnoj Gori, je to da je srpski narod 30. avgusta shvatio kolika je naša snaga. Srpski narod zna da male jeftine i žalosne političke igre ne mogu da budu pobedničke. Srpski narod nema čega da se plaši, već samo treba da podigne glavu - poručio je Mandić.