AKTUELNO

Prema rečima ministra policije, u svečanosti će učestvovati više od 2.000 policajaca.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Manifestacija će se održati na platou ispred Palate "Srbija", navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, to će biti velika svečanost u kojoj će učestvovati više od 2.000 policajaca, koji će pokazati svoju obučenost.

- Više od 2.000 policajaca stajaće u stroju. Pokazaćemo koliko nas je, kakvi smo, kako smo obučeni, bićete ponosni - istakao je Vulin.

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, u Beogradu je juče održan taktičko-tehnički zbor na Kalemegdanu, kao i svečani defile Knez Mihailovom ulicom.

Na Kalemegdanu su pripadnici MUP-a prikazali veštine, opremu i vozila koja koriste u radu, a građani su imali priliku da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije.

U defileu Knez Mihailovom ulicom učestvovali su konjanici Policijske brigade, Orkestar policije i pripadnici MUP-a različitih organizacionih jedinica.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na praznik Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.