AKTUELNO

U emisiji "Hit Tvit" Verica Bradić večeras je ugostila Milana Kneževića iz Demokratskog fronta, Vojislava Šešelja, lidera SRS-a, reditelja Dragoslava Bokana i novinara Zorana Ostojića.

Gledaoci su tokom emisije mogli da glasaju za predloge na fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu hit_tvit.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Na početku emisije Verica Bradić tražila je od svojih gostiju da iznesu stav o Nikoli Jokiću koji je od heroja nacije, nakon odbijanja da igra na Olimpijadi, naišao na niz negativnih komentara.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja baš nisam stručan za te sportske stvari. On je profesionalac, a na Olimpijadu idu samo amateri. Mene ne pogađa ovaj Nikolin stav. Ne mešam se u sport, osim što uvek navijam za Srbiju i predstavnike Srbije - kaže Šešelj.
Ja razumem žal onih koji navijaju za našu reprezentaciju što neće moći da ga vide i što će to otežati naš put ka zlatu. S druge strane, moramo da se setimo da smo ga imali već kao predstavnika naše zemlje. On je bio reprezentacija u vidu čoveka koji je uradio mnogo. Svi su spominjali Srbiju tada - priča Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije fer, nije fer prema njemu. Ako je umoran, umoran je. Bolje da se odmori, ako je umoran. Svi znamo da je odigrao napornu sezonu i postao najbolji košarkaš najbolje lige - govori Ostojić.

PREDLOG BROJ 1 - PG rezolucija

Milan Knežević izjavio je da Rezolucija o Srebrenici nije pisana u Crnoj Gori. Istakao je da je Zdravko Krivokapić hodajući demanti. Knežević ističe da Vlada Crne Gore praktično više ne postoji, te da ne odražava izbornu volju građana.

Ova Rezolucija je još sramnija od sramnog priznanja tzv. Kosova. Ova Rezolucija nažalost nije pisana u Crnoj Gori, da se pisala u Crnoj Gori nikada se ne bi napisala, jer je većinsko stanovništvo protiv ove Rezolucije. Bilo je potrebno neko samopriznanje Srba kao genocidan narod u državi u kojoj je 30 odsto Srba i to na pokradenom popisu iz 2011. godine - govori Knežević.
Ono što je kvalifikovano u toj Rezoluciji ukazuje da vi možete krivično odgovarati ukoliko kažete da je u Srebrenici počinjen zločin a ne genocid. Ovo je opšta kampanja protiv Srbije. Optužili su sopstveni narod. Delovi parlamentarne celine ne smeju ni da pomenu Jasenovac. Kada god govorimo o zločinima nad Srbima, odmah se oglasi vrh Crne Gore i kaže da su nezavisni. Kako se to Srbija mešala u unutrašnji rad Crne Gore, neka mi to neko objasni. Premijer Krivokapić je hodajući demant. Svaka njegova sledeća rečenica demantuje prethodnu. Premijer Krivokapić napiše pismo svom milom narodu - dodao je Knežević.

Foto: TV Pink Printscreen

Genocid je zločin, kao i rat, samo veći. I Srbija i Crna Gora su davno priznali da je bio genocid u Srebrenici - rekao je Ostojić, na šta je reagovao Šešelj.
Nemoj da lažeš! Lažeš! Ćuti sad! Lažeš i klevećeš ceo narod Srbije. Ceo narod Srbije stoji iza Karadžića i Mladića, osim vas šake izdajnika - počeo je da viče Šešelj.
Neću! Nemoj da mi kažeš da lažem - pričao je Ostojić.

Šta se dalje dešavalo, pogledajte u video-prilogu ispod:

Tokom pauze za reklame koja je bila nakon ove svađe, Zoran Ostojić se, kaže Dragoslav Bokan, izvinjavao Vojislavu Šešelju.

Gledaoci nisu videli da je Zoran Ostojić počeo da se izvinjava Šešelju tokom rekalama i da mu sipa vodu - otkrio je Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

Lider SRS-a je prokomentarisao i sramnu naslovnu stranu lista "Danas" koji poziva naprednjake i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznaju genocid.

Poslanici SNS su većina u skupštini. Ako oni ne priznaju genocid ne priznaje ni Narodna skupština, a ako oni ne priznaju ne priznaje ni ceo narod. I to je jasno sasvim - rekao je Šešelj.

PREDLOG BROJ 2 - Faktor Kurti

U Briselu je održana runda pregovora između Beograda i Prištine. Beogradsku stranu je zastupao predsednik Aleksandar Vučić, dok je ispred Prištine bio Aljbin Kurti. Vučić je posle sastanka izjavio da Priština ne želi da razgovara o izvršenju preuzetih obaveza.

I Tači je to radio, hteo je podelu granica, pa je završio na sudu. Kurti neće da razgovara, većina bi trebala da bude zadovoljna - govori Ostojić.
Da smo mi tako nešto uradili, bili bi ozbiljno kažnjeni. Mi smo uspeli da u miru izvedemo tu vrstu odbrane. Taj zamrznuti konflikt je zapravo herojstvo Srbije da ne bude toliko loša. Mi zato čuvamo našu otadžbinu, odnosno Kosovo i Metohiju. Kosovo je sveta zemlja Srbije i ne može i ne sme da bude predata našim neprijateljima. S druge strane mi ne želimo sukobe i rat u kom bi bilo mrtvih ko zna koliko - izjavio je Bokan.

PREDLOG BROJ 3 - Šarić ispočetka

Vrhovni kasacioni sud ukinuo pravosnažnu presudu Darku Šariću. Drugostepena presuda je ukinuta, jer su u sastavu petočlanog veća Apelacionog suda koje je odlučivalo o žalbama na prvostepenu presudu učestvovalo dvoje sudija koje su prethodno odlučivale o produženju pritvora Šariću.

Zašto se sudi Šariću? Navodno zbog trgovine droge i pranja novca. Gde je on trgovao drogu? Van teritorije Srbije, a niko ne zna gde. Čija je Šarić žrtva? Amerikanaca. Nema dokaza protiv Šarića. Ko je jedini svedok? Neki Joksa, koji je nekoliko puta uhvaćen u lažima. Gde je taj novac Šarić isprljao, to niko ne zna. Vođena je kampanja protiv Šarića pre nego što se sam predao. Izdat je nalog da mu se uzme imovina, sve su to zaplenili i kamere su snimile. Iz svih njegovih kuća krali su nameštaj. Gledao sam još u Hagu na televiziji kako su mu krali nameštaj - kaže Šešelj.

PREDLOG BROJ 4 - Reket za Matea

Posle osvojenog Rolan Garosa Novak Đoković poklonio je reket mališanu na tribinama, a oduševljenje je videla cela planeta. Kako je rekao Đoković, ne poznaje dečaka koji ga je podržavao i davao mu savete i kada je bio u rezultatskom minusu. Nakon svega, snimak radovanja ovog dečaka, skinut je sa interneta.

Vidi se koliko se dete radovalo. Ne vidim pozadinu u tome. Prosto, dao je taj reket dečaku koji mu je dobacivao, priča je slatka i ne treba tu mešati politiku. Prvi put čujem da je snimak skinut jer se bunio vlasnik TV prava. Danima su pričali o tom dečaku, a nikako da čujemo odakle je to dete - kaže Ostojić.
Smatram da je poklon koji je dečak dobio od Novaka Đokovića najbolji završetak Rolan Garosa i pokazatelj da jedino ljudi s ovih prostora mogu da naprave ovakav gest - kaže Knežević.
Đokovića napadaju izdajnici, jer se dokazao kao patriota. Ja mislim da je ovaj dečak doprineo da Novak osvoji Rolan Garos. On mu je davao savete i to je moralo da ga osokoli. Ovo je lep gest - kaže Šešelj.

GLASANJE:

Foto: TV Pink Printscreen