AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa delegacijom švajcarske kompanije Štadler, koja je zainteresovana za nove projekte u Srbiji, kao i otvaranje fabrike transformatora u našoj zemlji.

Vučić je u Geozavodu razgovarao sa delegacijom Štadlera na čelu sa vlasnikom kompanije Peterom Špulerom, sa kojim je memorandum između Štadlera i Vlade Srbije, potpisao ministar građevinarstva Tomislavom Momirovićem o značajnoj finansijskoj pomoći Štadlera Železničkom muzeju.

Novac je namenjen za razvoj i promociju muzeja.

Štadler, jedan od svetskih lidera u proizvodnji šinskih vozila od kojeg će Srbija nabaviti tri voza za brzu prugu, zainteresovan je i za otvaranje fabrike transformatora u Srbiji, kao i za dugoročnu stratešku saradnju u smislu prodaje vozova našoj zemlji. Takođe, tema razgovora bila je i potencijalni plasman njihovih proizvoda Srbiji i zemljama u regionu, a razgovaralo se i o mogućnosti da Sstadler otvori fabriku voznih sredstava u Srbiji.

Susretu je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, kao i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, koji je prijatelj Petera Špulera.

U Geozavodu gostima iz Švajcarske predstavljena je Srbija kao investiciona destinacija.