AKTUELNO

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, istakao je večeras kako je rešavanje kosovskog problema veoma složena i značajno komplikovana situacija.

Ranije danas, Drecun je na sednici, na kojoj je izveštaje predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao da Odbor snažno podržava napore države da pomogne srpskom narodu da opstane na KiM, da se razvija i bude bezbedan.

Foto: TV Vesti

Drecun je večeras gostujući na TV Vesti u autorskoj emisiji Srđana Predojevića rekao i kako je problem što na strani Prištine nema spremnosti da se traga za bilo kakvim rešenjem ili dogovorom. Ističe i kako je potrebno stvoriti uslove za kompromis, ali da to Priština ne želi.

Kada je u pitanju rešavanje problema situacija je za nas veoma složena i značajno komplikovana, ne ostavlja mnogo prostora za optimizam. Kada govorim o optimizmu, mislim na to da možemo da se nadamo da bi rešili situaciju u maksimalnu korist naših interesa, nažalost, to ne postoji u ovom trenutku. Kosovski problem je postao sredstvo za suočavanje velikih sila. Za rešenjem treba da se traga, niko nema sada gotovo rešenje, ali je problem što na strani Prištine nema spremnosti da se traga za bilo kakvim rešenjem ili dogovorom - priča Drecun za TV Vesti i dodaje:

Foto: TV Vesti

Morate da stvorite uslove za kompromise. Te spremnosti nema na strani Prištine, oni samo traže da Beograd prizna lažnu državu Kosovo. Problem je, pored toga, okvir u kom treba tražiti to rešenje. Kosovo i Metohija je naša teritorija. Naravno, Albanci neće ni da čuju da govore o tome. Oni čak imaju i proširivanje apetita - dodao je Drecun u autorskoj emisiji Srđana Predojevića.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.