AKTUELNO

Može sve da se promeni, ali moj odgovor o priznanju Kosova nije se promenio niti će se promeniti, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom poslednjih izjava Aljbina Kurtija.

Zamoljen da prokomentariše pitanje francuskog predsednika Emanuela Makrona Kurtiju o tome šta bi Kosovo moglo da ponudi Srbiji za eventualno priznanje, kao i Kurtijevu izjavu da bi buduće priznanje Kosova od strane Srbije trebalo povezati sa ulaskom Kosova u UN, Vučić je rekao da nema nikakvih novosti u tome što govori Kurti i da je to milion puta čuo.

- Ako misli da je moguće da ponižavanjem Srbije i svakodnevnim hiperprodukcijama izjava u kojima će našu zemlju da omalovažavaju i govore o našim obavezama, da objašnjavaju da su oni velika demokratija, a mi besmislena i nesposobna zemlja samo kažete sve je u redu, pogledajte brojke, a ne ono što govore analitičari - poručio je Vučić.

On je istakao i da je Kurtiju odgovor o priznanju tzv. Kosova dao u Briselu i da se taj odgovor nije promenio.

- Može vreme da se promeni, snaga vojske ili ekonomski rast da se promeni, ali odgovor se nije promenio i ne menja se - poručio je Vučić.

Autor: