AKTUELNO

Novinar lista Politika Nikola Trklja rekao je za Pink da očekuje da Srbija dobije novu Vladu do petka.

Socijalisti će u novoj vladi Srbije sigurno imati drugačiju ulogu nego što su ranije imali, rekao je novinar lista Politika Nikola Trklja i dodao da je to i predsednik Srbije Aleksandra Vučić ranije rekao, objašnjavajući da oni neće imati drgačiju ulogu u smislu novih ministarstava, već o načinu na koji će da funkcionišu.

Trklja je rekao da će Ivica Dačić preuzeti politički deo odgovornosti, što je prema njegovom mišljenju raspodela posla po iskustvu, dok će mandatar Ana Brnabić da se bavi ekonomskim poslovima i to će biti podela rada u novoj vladi.

Prema njegovim rečima u medijima se, mnogo spekuliše o tome ko će miti ministar kog resora.

- Otvoreno je pitanje oko novih i starih ministara, nisam siguran da će svi zadržati svoje pozicije – rekao je Trklja gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Foto: Printscreen

Trklja misli da oko 10 kandidata koji bi mogli da izgube resor, odnosno da više ne budu ministri.

- Ne isključujem da će biti još rotacija sa ministrima, kao što je slučaj sa ministrima odbrane Zoranom Đorđevićem i ministrom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku  Aleksandrom Vulinom – rekao je Trklja.

Govoreći o novom mandataru, Trklja je rekao da do petka u ponoć mora sve da bude završeno, jer tako zakon nalaže.

- Do petka mora sve da se završi, po toj dinamici, sutra će Brnabić da predstavi svoj program, i do petka u ponoć mora da se završi prema zakonu – zaključio je Trklja.

#Jutarnji program

#Televizija Pink

'