AKTUELNO

Darko Mladić govorio je o detaljima iz privatnog života komandanta Ratka Mladića, stradanju svoje sestre Ane, i telefonskim razgovorima sa ocem.

Poznato je da godinama žive sa tragedijom od koje se Mladić nikada nije oporavio, smrti ćerke, inače izvanredne studentkinje Medicinskog fakuleta, koja je predstavljena kao samoubistvo.

Njena smrt je previše sinhronizovana sa određenim događajima u tom periodu. Mogu samo da vam kažem da se to nije desilo da bi Goražde danas bilo srpsko", uveren je Darko Mladić.

Kaže da indicije i sumnje postoje, ali da nemaju konkretne dokaze.

"Definitovno Ana nije izvršila samoubistvo nego je ubijena, postoje snimci određenih ljudi koji prete da će porodica Ratka Mladića biti ubijena ako ne posluša u određenom trenutku. Nećemo da izlazimo u javnost jer nemamo dokaza", naglasio je sagovornik Kurir televizije.

Otkrio je da ima pravo na kratke telefonske razgovore sa ocem, u kojima obično ne razgovaraju o tačklama optužnice nego o unucima i unukama.

"Pričamo o porodičnim stvarima, zanima se za unuke, kako uče, kako ide sport, studije. Uglavnom se zanima za decu!", obelodanio je Darko i dodao da će uskoro posete biti ponovo moguće kako bi mu dali snage, ali i on njima.

#Darko Mladić