AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom vlade i ministrom evropskih i spoljnih poslova Belgije Didijeom Rejndersom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić izrazio je nadu da će veći broj belgijskih kompanija biti zainteresovan za ulaganje u Srbiji, naročito u oblasti infrastrukture, poljoprivrede i energetike.

- Robna razmena između dve zemlje iznosila je u 2016. godini oko 56 miliona evra i potrebno je raditi na njenom povećanju - zaključio je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je izneo ministru Rejndersu i plan o stvaranju regionalne ekonomske zone zemalja Zapadnog Balkana što bi dovelo do poboljšanja standarda građana svih zemalja regiona, učesnica u trgovinskoj uniji.

Pročitajte još: VUČIĆ: Ne smeta im američka zastava na čarapama, a Srbiji bi da zabrane trobojku! (FOTO+VIDEO)

Predsednik Vučić zahvalio je ministru Rejndersu na poseti, prvoj na visokom nivou od 2013. godine, kao i na aktivnoj podršci Belgije evropskim integracijama Srbije.

Ministar Rejnders čestitao je predsedniku Vučiću na preuzimanju dužnosti i naglasio da je Belgija uvek spremna da Srbiji pruži podršku u procesu evropskih integracija, saopštila je Pres služba Predsednika.

Foto: Tanjug

#Aleksandar Vučić

#Belgija

'