AKTUELNO

Minista unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem i ostalim rukovodiocima UKP-a

Tema ovog sastanka je identifikaciji, klasifikaciji i registraciji organizovanih kriminalnih grupa u Srbiji.

Foto: MUP

Načelnik UKP Bogdan Pušić upoznao je ministra sa aktivnostima koje će biti preduzete u cilju procene pretnji od teškog i organizovanog kriminala u Srbiji u narednom periodu.

Ministar Vulin je pohvalio rad zaposlenih u Upravi kriminalističke policije na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela i poručio da imaju njegovu bezrezervnu podršku kao i podršku predsednika Aleksandra Vučića. Istakao je da je u poslednjih osam meseci procesuirano 14 organizovanih kriminalnih grupa i uhapšeno 109 članova, među kojima su članovi kriminalne grupe Belivuk-Miljković, kriminalne grupe koju je predvodio Dario Đorđević, Darko Elez.

„Merilo uspeha države u borbi protiv kriminalnih i organizovanih kriminalnih grupa je da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizovana i da kraće traje. Država na čelu sa predsednikom Vučićem neće dozvoliti da se ponovi klan Veljka Belivuka i ulice Srbije neće biti prostor u kojem će se obračunavati kriminalci", istakao je ministar Vulin na kolegijumu sa načelnicima UKP-a.

Foto: MUP

#Aleksandar Vulin. MUP

#zaštita života