AKTUELNO

Član Predsedništva SNS ističe da je Tepićeva trebalo da zna u kakvom stanju je Dragan Đilas ostavio Valjevo, što se odrazilo na odziv na skupu.

Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, izjavio je da je Marinika Tepić, najbliža saradnica Dragana Đilasa, danas "opet briljirala".

- Đilasova (sa)radnica, njegova perjanica i, bar sudeći po najavama, uzdanica na budućim izborima (ako se uopšte usude da na njih izađu) - Marinika Tepić - kojoj su prestale da se priviđaju kokoške, ali nije prestalo da joj se priviđa svašta drugo - danas je opet briljirala - navodi Đorđević i dodaje:

​Ne, nije pominjala opet kokoške, rekoh već, iako je bulaznila, po običaju, sve i svašta, glumeći "skromnost, časnost i čestitost, posvećenost borbi za demokratiju, ljudska prava i slobode, pravdu i istinu", i sve tako u krug, začinjeno već poznatim lažima i izmišljotinama, baziranim na jedinom programskom načelu njene nazovi stranke (šeste po redu u koju se, "principijelna i moralna", učlanila, "preletela" bolje reći) koje glasi - mrzimo Vučića.

Ističe da Tepićeva svojim lažima nije pridodala ništa novo.

- Nije se potrudila (vrućina je, razumljivo je i time donekle opravdano) ni da svojim konfabulacijama i fantazmagorijama pridoda nešto novo, neku novu bezočnu laž, izraslu na patološkoj mržnji koju ona i njen poslodavac osećaju prema predsedniku Vučiću, mada bi joj to Đilas mogao uzeti i kao minus - ipak je potrebno odraditi platu koju on daje.

Zasenila je danas Marinika svojom pojavom, ne njenom ličnom doduše, već pojavom nje - koja se predstavlja nekakvim "moralnim mačem" i etičkim sudijom za sve i svašta u Srbiji - u automobilu od preko 150 hiljada evra, u gradu kojeg je njen poslodavac, dok je bio na vlasti, dok je bio alfa i omega bivšeg režima, svojim "inženjerskim mozgom" i svojim "maestralnim poslovnim potezima" bio doveo na rub propasti - navodi Đorđević.

Ističe da je Tepićeva trebalo da zna u kakvom stanju je Dragan Đilas ostavio Valjevo, što se odrazilo na odziv na skupu.

- Trebala je Marinika da se raspita u kakvom je stanju Đilas ostavio Valjevo posle svoje "uspešne" vladavine, pa bi joj možda unapred bilo jasno da će na njihovom današnjem skupu biti više njih koji su došli u Valjevo od kojekuda, nego građana Valjeva - kao što bi joj unapred bilo jasno da u to i takvo, Đilasom nekada upropašćeno, Valjevo ne bi nikako trebala da ide takvim automobilom, na primer.

Ali, sujeta i praznoglavost su jače, a i vrućina je, a i gazda je rekao da se ide tim autom, a i platu treba odraditi, i ona, šta će, kud će, jadna, mora se - i dođe u Valjevo Porše Kajenom Kupe - da građanima Valjeva objasni kako će ona, čim se njen gazda vrati na vlast (bez izbora, razume se, i kako to naredi neko sa strane), sve učiniti da Valjevo "procveta" i da će svi moći da sebi kupe po jedan isti takav automobil u kome se ona, "vrlina i empatije prepuna" dovezla da im baš to saopšti.

Marinika, bolje je bilo, manje tragično je bilo, dok su ti se kokoške priviđale. Ako su ti one dosadile, pređi na neku drugu živinu, guske recimo. Drži se ti, ipak, svog prirodnog okruženja i onoga u šta se jedino zaista i razumeš - zaključuje Đorđević.

#Zoran Đorđević