AKTUELNO

Aleksić je u ime svog lidera, Vuka Jeremića izneo niz neistinitih informacija, koje su vrlo brzo opovrgnute.

"Građani Trstenika su danas blokirali državni put, jer je bahata naprednjačka vlast izgradnjom kružnog toka ukinula trotoar kojim su se oni i njihova deca decenijama kretali! Posle 12h blokade, ubeđivanja od strane lokalne vlasti, bez medija, uspeli su i radovi su obustavljeni", rekao je Aleksić.

Naime, projekat je urađen 2013. godine u vreme kada je Aleksić bio predsednik opštine. Žena ne želi da proda parče zemlje, a na silu da joj se uzme ne može.

Drugo, Aleksićev član je zvao predsednicu opštine Trstenik Milenu Turk, ucenjivao da mu da pare jer će objaviti snimke, na kojima je ona narodu objašnjavala čiji je projekat i nadležnost. Takođe, tražio od Turk da ga zaposli. Ona ga je prijavila policiji.

Milena Turk, predsednica opštine Trstenik, držaće danas pres konferenciju, posle čega ide za Beograd da probaju da nađu neko drugo rešenje za kružni tok.

Reč je o 3 kružna toka (među njima i taj u Osaonici) koja povezuju Trstenik sa putem za Kraljevo, projekti sačinjeni nakon što je jedne godine (pre 2012.) zabeleženo 77 saobraćajnih nezgoda.

U Osaonici živi oko 1.000 birača (meštana sa pravom glasa), a na put koji nije u funkciji oko mesec dana zbog radova, izašlo je juče oko njih 15 do 20 maksimalno.

Autor:

#Milena Turk