AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Zrenjanin i kazao da se uspeh rada policije meri osećajem sigurnosti kod građana.

Ministar Vulin je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima Policijske uprave Zrenjanin i poručio da je bezbednost građana na rekama važna kao i bezbednost građana na putevima i najavio veće prisustvo pripadnika policije na rekama širom Srbije.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Rečni saobraćaj jednako je važan kao i drumski, bezbednost građana na rekama jednako je važna kao i na putevima. Policija je svoje prisustvo na rekama povećala i to će činiti u još većem obimu i kapacitetu", kazao je ministar Vulin.

Načelnik PU u Zrenjaninu Slaviša Lakićević zahvalio se ministru Vulinu, jer posle 30 godina Policijska uprava u Zrenjaninu ima čamac kojim može na adekvatan način da kontroliše rečne tokove i obalu, kao i 256 kilometara plovnog puta što će, prema njegovim rečima, povećati bezbednost građana na rekama.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Takođe, kako je rekao, akcenat će biti, kao i do sada, na pravovremenom i brzom reagovanju na prijave i zahteve građana, kao i profesionalizmu u radu, kroz uključivanje različitih institucija u rešavanju problema.

Ministar Vulin je na sastanku poručio da policijski službenici moraju da budu prvenstveno na usluzi svojim građanima i istakao da je na području PU Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam posto u odnosu na 2020. godinu, odnosno 12 posto u odnosu na 2019. godinu.

„Rezultati rada ove policijske uprave su vidljivi, ali ja hoću da mi svoj rad merimo i po osećaju sigurnosti kod građana. Hoću da svaki običan čovek koji pošteno živi od svog rada zna da je njegova policija tu za njega, da ima poverenja u policiju, da zna da može da se obrati svojoj policiji, da nema strah ni bojazan da će ga neki ološ odžepariti na ulici, ukrasti mu poslednji novac iz novčanika i da će to proći nekažnjeno i bez sankcija. Uspeh našeg rada meri se osećajem sigurnosti kod građana", poručio je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Nakon sastanka, ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu pripadnici PU Zrenjanin uručili su sliku sa banatskim motivom i unikatni lovački nož kao izraz velike zahvalnosti za sve što je učinio i što čini za dalji napredak i razvoj ove policijske uprave i bolji položaj i status njenih pripadnika.

Ministar Vulin je na početku svoje posete Policijskoj upravi Zrenjanin odao počast i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave.

#Aleksandar Vulin

#MUP

#Srbija