AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je Policijsku upravu Zrenjanin.

On je u okviru posete održao radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina, članovima Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina i predstavnicima Policijske uprave u Zrenjaninu.

Ministar Vulin zahvalio se lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Zrenjanina na dobroj i temeljnoj saradnji sa Policijskom upravom i istakao da su i lokalna samouprava i policijska uprava na istom zadatku, sa istim ciljem, a to je zaštita i bezbednost građana.

„Kao što vidite sigurne i mirne ulice u Zrenjaninu nisu samo cilj pripadnika ove policijske uprave, već i lokalne samouprave, a o tome svedoči dobra i temeljna saradnja između policije i lokalne samouprave u ovom gradu. Hvala gospodinu gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su prepoznali potrebe policije i pomogli im prilikom nabavke opreme za kontrolu narkotika kod učesnika u saobraćaju. Bezbednost i sigurnost građana u saobraćaju je naš zajednički zadatak i cilj", kazao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pohvalio je saradnju pripadnika policije i lokalne samouprave i kazao da su policija i lokalna samouprava u proteklom periodu zajednički organizovale niz akcija i aktivnosti koje se tiču povećanja bezbednosti građana u saobraćaju.

„U aprilu mesecu, kojim počinje sezona vožnje dvotočkaša u okviru akcije "Kaciga glavu čuva", održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a mladim motoristima su podeljene kacige i zaštitna oprema koju je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

Takođe, na inicijativu Policijske uprave Zrenjanin realizovana je edukacija poljoprivrednika o bezbednosti učešća traktora i poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju i tom prilikom je uručeno 80 žutih rotacionih svetala i 80 oznaka za spora vozila. I pripadnici policije i lokalna samouprava u Zrenjaninu čine sve da građani budu bezbedni i sigurni", poručio je gradonačelnik Zrenjanina Salapura, koji se srdačno zahvalio ministru Vulinu na poseti.

#Aleksandar Vulin

#MUP Republike Srbije

#Srbija

#Zrenjanin