AKTUELNO

Ministar je komentarisao Dunovićevu izjavu, koji je rekao da „Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je potpredsedniku Federacije Bosne i Hercegovine Milanu Dunoviću, poručujući mu da se raduje što Dunović nije morao da promeni veru, ali je tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste.

- Ima istoričara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vreme Otomanske imperije. Tada je jedan Srbin bio veliki vezir. Istina, za to je morao da se poturči i napusti veru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promeni veru, ali sam tužan što govori o RS kao da jeste. Žao mi je što gospodin Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže, a još više mi je žao što svoju funkciju potpredsednika Federacije BiH ne koristi tako što pomaže Srbima u Federaciji. Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio - izjavio je ministar Vulin, komentarišući Dunovićevu izjavu „Vulinu nije jasno da Republika Srpska nije, i ne može biti, država".

#Aleksandr Vučić

#Milan Dunović