AKTUELNO

Svedoci smo nezapamćene kampanje i hajke koja je juče dostigla vrhunac objavljivanjem navodnih delova iskaza koje je Veljko Belivuk dao tužilaštvu i navodnoj vezi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kaže poslanik SNS Stefan Srbljanović.

- Nakon objavljivanja jezivih fotografija ubistava koje je klan Belivuka počinio u kući strave u Ritopeku i upornom zamenom teza u jednom delu javnosti i medija gde se pokušava skloniti akcenat sa onoga što je suština, a to su brutalne scene ubistava i spremnost ove države i njenih institucija da se tome stane u kraj, ti isti mediji i političari uzvratili su udarac na tako beskrupulozan način iznoseći niz laži i neistina sa ciljem diskreditacije Aleksandra Vučića, što nije ništa novo - navodi Srbljanović.

Odgovor na sve to je u samo jednoj rečenici: „Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“! Nisam siguran da bi ovakvu izjavu smeli dati oni koji su se deklarisali kao glasnogovornici ovog krvavog klana a naročito oni koji se naprasno razbole od raznih bolesti svaki put kad treba da daju izjavu ili odu na poligraf! I neću biti maliciozan u pokušaju da pronađem vezu između svih njih ali takva vrsta političkog lešinarenja i pokušaj da se na ovaj način prigrabi neka korist je apsolutno skandalozna i ne može se više reći da treba da im služi na čast jer časti odavno nemaju!

- I tu ne staju, jer kao što kaže naš narod, „Đavo nit' ore nit' kopa“ a loši se lošima raduju pa tako udruženim snagama spolja i iznutra pokušavaju da unize i ponize Srbiju i bace senku na sve ono pozitivno što smo kao država izgradili u prethodnih devet godina - dodaje Srbljanović.

Prema njegovim rečima, Biserko i Kandić su jedva dočekale odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da nametne zabranu negiranja genocida.

- Digli su se kao zveri žedne krvi i još jednom zdušno stale ruku pod ruku sa onima koji bi stavili žig genocidnog naroda celom srpskom narodu; u istim su redovima sa onima koji predlažu rezolucije kojima se stigmatizuje ceo srpski narod i sa onima kojima je Srbija dobra samo kada je na kolenima i ponižena - kaže Srbljanović.

Na kraju, Andrej Plenković je najavio da su Hrvati odlučili da lik Nikole Tesle bude na hrvatskim kovanicama. Koliko god da je Tesla bio kosmopoilita i koliko god da pripada celom čovečanstvu, u najmanju ruku je nestvarno ovo što slušamo i voleo bih kada bi hrvatski zvaničnici mogli tom istom Tesli da objasne zašto su mu i '41 i '91 srušili porodični dom, zašto su spalili hram u kom je njegov otac, pravoslavni paroh, služio Gospodu i zašto su mu ubili preko 90 bližih rođaka pa danas u Smiljanima nema više nijednog Tesle. Ali, kao što reče veliki Jovan Dučić, nisu oni najhrabriji narod na svetu jer se nikoga ne boje već zato što se ničega ne stide!

- Aleksandar Vučić treba da zna da u ovoj borbi nije sam! Treba da zna da ima podršku ne samo članova i simpatizera SNS-a već svakog istinskog patriote i Srbina koji voli svoju zemlju. Imamo snage i volje više nego ikad da se borimo za svoju zemlju uprkos svemu jer rezervnu otadžbinu nemamo. Ovo je zemlja naših predaka, naših roditelja i naše dece i predaja svakako nije opcija. Živela Srbije - istakao je Srbljanović.

#Stefan Srbljanović