AKTUELNO

Komentarišući brutalnost zločina koje su radile organizovane kriminalne grupe okupljene oko Velje Nevolje, politikolog Jelena Vukoičić, rekla je za NOVO JUTRO TV PINK da je jako bitno ceo slučaj istražiti do kraja, kako ništa i niko ne bi ostao zaštićen.

Vukoičić je rekla da ovakve slike brutalnosti nikada do sada nismo videli, i dodaje da je podjednako jezivo to što vidimo koliko je ova kriminalna grupa bila moćna i jaka i koliko su bile velike njihove ambicije.

„Neki od ovih najokorelijih kriminalaca su se već ponudili da budu svedoci saradnici, tako da će dokaznog materijala biti sasvim dovoljno“, rekla je Vukoičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, nada se da će se tokom suđenja doći do političke pozadine i da, jer je, dodaje, jako bitno da se vidi ko je sve iz institucija Srbije stajao iza njih.

„Moguće da su umešane i organizacije van zemlje, ali sve treba da se ispita“, rekla je ona.

Vukoičić dodaje da smatra da je ovo jako široka organizacija i da će biti zanimljivo posmatrati to suđenje, kao i da je značajno da se sve ovo rasvetli do kraja.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Nenad Vuković je rekao da kriminal pušta pipke na sve strane i da je kao pravnik koji se bavi krivičnim pravom, dobro upoznat sa tom materijom, kao i da je jako važno da se već u toku postupka ustanovi i da se tim ljudima oduzme protiv pravno stečena imovinska dobit.

„Okrivljeni ili osumnjičeni imaju pravo da se brane, pri čemu imaju pravo i da lažu. Zbog tog pokušaja da se uvođenjem nekih političkih i medijskih aspekata u jedan postupak, treba biti posebno oprezan“, rekao je Vuković.

Autor:

#Jelena Vukoičić

#Nenad Vuković