AKTUELNO

Prljave kampanje će, kaže, proći, a ostaće činjenica da su ulice Srbije čistije, bezbednije i da je znatno manje mafijaških ubistava, i to posle krize kakva je pandemija koronavirusa.

Marko Đurić, ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je da je oduševljen činjenicom da je Srbija smogla institucionalne snage da stane na kraj jednoj kriminalnoj grupi kao što je grupa Veljka Belivuka i što je rukovodstvo smoglo političke snage da podrži borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, i to bez ikakvog kompromisa.

- Siguran sam da je bilo lakše ići linijom manjeg otpora i ignorisati kriminal, kao što su to činile prethodne vlasti. Međutim, predsednik Vučić i državni predstavnici zaduženi za borbu protiv kriminala preuzeli su na sebe ogroman teret da Srbiju čiste od zla – kaže Đurić za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da ne može da se načudi kako neki koji se bave politikom misle da će profitirati podržavajući gomile laži koje izgovaraju najnekredibilniji ljudi.

- Iluzorno je da očekuju da će narod Srbije stati uz Belivuka i njegovu grupu, naspram onih koji se trude da očiste ulice od kriminala. To govori o stepenu ostrašćenosti, mržnje, i o tome da deo političke javnosti ne vodi politiku zasnovanu na argumentima, činjenicama, nudeći nove ljude i rešenja, već na netrpeljivosti. To u savremenom, demokratskom svetu nije način na koji se vodi opoziciona borba – kaže Đurić.

Neki ljudi, dodaje, pokazuju veliku nervozu, jer je „očigledno da se izvori finansiranja tope, kao i izvori podrške u kriminalnim krugovima“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Građani Srbije treba da budu zadovoljni jer su država Srbija i njeni predstavnici pokazali volju i odlučnost da sa ovim pojavama izađu na kraj i da očiste zemlju. Vučić je i lično pokazao da je spreman da uradi nešto sa čime bi se malo ko, a možda i niko, uhvatio u koštac – kaže Đurić za Pink.

Prljave kampanje će, kaže, proći, a ostaće činjenica da su ulice Srbije čistije, bezbednije i da je znatno manje mafijaških ubistava, i to posle krize kakva je pandemija koronavirusa.

#Marko Đurić

#Novo jutro