AKTUELNO

Povratnica u opštini Đakovica Dragica Gašić, čiji je stan juče obijen i ispreturan, a iz njega ukradene stvari, kaže da joj je sve izneto, ali je ona prethodnu noć ipak provela u stanu.

Gašić je juče, nakon što se vratila iz Kline, iz posete sestri, zatekla obijen stan iz koga je, kako kaže, sve izneto "osim brašna i pola kilograma makarona".

Dodaje da nije problem hrana i sve ostalo što je odneto, ali jesu lekovi i mesečna doza insulina.

"Otišla sam u petak u pola četiri popodne u selo kod sestre u Veliko Kruševo, kod Kiline, da se malo odmorim. Juče smo se ja i Vuksan vratili i zatekli, šta smo zatekli, razvaljena vrata i sve počišćeno", rekla je Gašić za Kosovo onlajn.

Ispričala je da je imala zalihe hrane i u zamrzivaču, ali da je sve odneto, kao i bela tehnika, nameštaj, a ostavljeno samo brašno i pola kila makarona.

"Najveći problem su lekovi, ja sam srčani bolesnik i dijabetičar. Sestra mi je podigla mesečnu dozu", kaže Gašić.

Uz Dragicu Gašić je i tokom prethodne noći ostao prijatelj Vuksan Gojković, koji joj, po preporuci direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomaže da ostane u rodnom gradu, u kome je niko ne želi.

Prema njenim rečima, vrata su skroz razvaljena i to ne može da se popravi.

"Imam vrata koja mi ne daju da ugradim, pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Vuksan je bio tu, bez njega ne bih smela da ostanem sama u stanu razvaljenih vrata. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla", ispričala je ona.

Boriće se, kaže, da ostane na svome.

Dragica je utorak uveče rekla da ne zna ko to radi i da je sve prijavila policiji, koja je došla i napravila uviđaj.

"Bilo ih je 10-ak, komandir policije je bio, rekao je da će da seredi i da smiri situaciju. Ali, vrata kada su videli kakva su oni su se zapanjili", rekla je Gašić za javni servis.

#Dragica Gašić