AKTUELNO

Ukoliko bi naredne nedelje bili održani vanredni parlamentarni izbori Srpska napredna stranka ubedljivo bi pobedila sa 53 odsto osvojenih glasova, pokazalo je najnovije istraživanje "Stratedžik marketinga" koje prenosi list "Informer".

Kako navode stručnjaci, ovo je najjači rejting SNS koji je do sada izmeren.

Istovremeno Demokratska stranka trenutno se nalazi ispod cenzusa sa svega četiri odsto podrške, a Pokret slobodnih građana Saše Jankovića može da računa na podršku 12 odsto građana.

Prema istraživanju, Socijalistička partija Srbije (SPS) ima podršku od osam odsto, a cenzus prelazi još samo Srpska radikalna stranka (SRS) sa šest odsto, navodi "Informer".

VUČIĆ nakon sastanka sa Mogerini i Tačijem: Mora ozbiljnije i hrabrije da se razgovara o budućim odnosima. Tražio sam ubrzan pristup Srbije EU

Van parlamenta u ovom trenutku bi se, pored Demokratske stranke, koja ima četiri odsto podrške biračkog tela, našle Dveri sa tri odsto, pokret Saše Radulovića, Dosta je bilo (DJB) sa tri odsto, Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) sa tri odsto.

Prema istraživanju "Stratedžik marketinga", najmanju podršku među građanima kada bi izbori bilio naredne nedelje uživaju Liberalno-demokratska partija Srbije (LDP) Čedomira Jovanovića i Socijal demokratska stranka (SDS) Borisa Tadića sa po jedan odsto.

Sagovornik "Informera" o ovoj temi, analitičar Miroslav Šutić smatra da SNS ima odano biračko telo i sveprisutne predstavnike.

"SNS ima odano biračko telo kome se stalno neko obraća i drži tenziju, jer je to stranka na vlasti i njeni predstavnici su sveprisutni. Ostali su, pošto je prošlo dovoljno vremena od izbora, splasli i logično izgubili podršku", objasnio je Šutić za "Informer".

#SNS

'