AKTUELNO

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski sahranjen je juče na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Kako potpukovnik bivše kontra - obaveštajne službe Ljuban Karan ističe, u smrt Miroslava Lazanskog je veliki gubitak za Srbiju, dodajući da je Lazanskog upoznao jako davno, dok je bio mlad, a opet izuzetno uspešan i primećen novinar.

- Upoznao sam ga kada su se u JNA dešavale afere "labrador" i "Opera". Tada sam video njegovu širinu u opštem znanju, pre svega vojnom znanju. On je postao respektivan za svakog oficira u njegovoj struci. Mogao je d arazgovara sa tenkistom, raketašom, svim oficirima u vojsci - priseća se Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, Lazanski je sve znao u prst, a kako se priseća, jednom prilikom mu je rekao da je njegova arhiva jača od Pentagona.

- Sve ovo me je preseklo, sve nas... - priča Karan.

Kako dodaje, predsednik Srbije je sve o njemu rekao u jednoj rečenici, a to je da je Srbija izgubila velikog čoveka.

- On je što se tiče vojske bio za tri koplja iznad svih. Ne samo kod nas, nego i u inostranstvu. Ne znam da li ga je iko odbio za intervju. On je bio hrabar, nije se ustručavao da ide na ratišta, na prvu liniju, na mesta gde je morao da nosi i šlem... Svi su ga znali, cenili. Njegovo znanje, upornost, iskustvo, kod njega se sve sklopilo u jednom čoveku, a to je, pre svega ogroman rad na sebi - nastavljao je Karan.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Đorđe Milićević takođe dodaje da je smrt Lazanskog veliki gubitak za Srbiju, novinarstvo, srpsku diplomatiju.

- To je čovek koji je bio veliki šmeker u drštvu. Pun humora, uvek za šalu, mogli ste sa njim da razgovarate o svim temama - prisećao se Milićević.

Kako ističe, tokom jednog od druženja sa Lazanskim, kada su zajedno, kao delegacija predvođena predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem, proveli su nekoliko dana zajedno u Rusiji, imao je prilike da ga upozna bolje, ističući da je uvek bio pun duha.

Autor:

#Ljuban Karan

#Miroslav Lazanski

#Đorđe Milićević