AKTUELNO

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Damir Zobenica, rekao je danas u Novom Sadu da je šokiran optužbama koalicionih partnera iz Socijalističke partije Srbije da su pritiscima i ucenama uticali na rezultat izbora za mesne zajednice u opštini Vrbas proteklog vikenda.

"Ono što je iznela Marjana Maraš, i to Đilasovim tajkunskim medijima, da su aktivisti SNS dolazili u nekakvim džipovima bez tablica i vršili pritisak na birače, naročito u Ravnom selu, je potpuna neistina. Zapravo su funkcioneri SPS i to neki od najviših, iz Beograda, tog dana bili u Ravnom selu, paradirali, a njihovi članovi izvlačili ljude iz kuća da glasaju za njihove predstavnike. Samim tim je naša ubedljiva pobeda u svim mesnim zajednicama u opštini Vrbas još "čistija"", rekao je Zobenica za Tanjug.

Predsednik IO SNS je pokazao i fotografije na kojima se, kako je objasnio, vide fukncioneri SPS, snimljeni na dan izbora u Ravnom selu.

"Socijaliste najviše i boli Ravno selo, jer je odatle Dušan Bajatović, koji je tamo došao službenm automobilom Srbijagasa, kao i Marjana Maraš koja je bila predsednica Skupštine opštine Vrbas u koaliciji sa Demokratama, a sada kao kandidat za člana saveta mesne zajednica nije dobila dovoljan broj glasova. To svedoči o tome da nemaju podšku ni svojih najbližih", zaključio je Zobenica.

Funkcioner naprednjaka poručuje socijalistima da treba da ih bude sram zbog ovih optužbi.

Kaže da im je SNS uvek bio pouzdan koalicioni partner, da su u Vojvodini mnogo puta ćutali zarad dobrih odnosa centrala u Beogradu, ali da im ovo sada neće zaboraviti.

Bivša poslanica Socijalisticke partije Srbije i jedna od kandidatkinja za clanove Saveta mesnih zajednica Marjana Maraš izjavila je za list "Danas" je pobeda SNS u pet vojvođanskih opština na izborima za Savete mesnih zajednica koji su održani 15. avgustarezultat pritiska i većinskog izbornog sistema.

Ona je navela da su građani organizovano dovoženi 15. avgusta na glasanje u Ravno selo, kao i da nikad više nije bilo automobila bez registarskih tablica i nepoznatih ljudi, te da može se govoriti o psihološkom pritisku na birace, koji su na birališta izašli u do sada nezapamcenom broju.

#Damir Zobenica

#Izbori

#SNS

#SPS