AKTUELNO

Prema rezultatima istraživanja agencije Faktor puls, za Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića, ukoliko bi u nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori, glasalo bi čak 52,2 odsto birača! Drugo mesto pripalo bi SPS (9,8%), dok bi demokrate osvojile 8 procenata glasova

Foto: Faktor Plus

Rezultati ankete rađene na uzorku od 1.200 ispitanika u periodu od 30. juna do 6. jula pokazuju da bi osim naprednjaka, SPS i DS, na sigurna mesta u parlamentu mogao da računa još samo PSG Saše Jankovića sa 7,9 odsto glasova, dok bi sve ostale partije, ukoliko bi na izborima nastupile samostalno, ostale ispod cenzusa!

MITROVIĆ OTVORENO RODIĆU: Građanska Srbija dopustila je da ih tvoja poltronska i mlohava klika razmrlja (VIDEO)

Zanimljiv je podatak da bi na vanredne parlamentarne izbore u ovom trenutku izašlo 40 procenata birača, dok je čak 39 odsto onih koji bi u danu za glasanje ostali u svojim kućama.

Foto: Faktor Plus

Odgovarajući na pitanje ko od srpskih političara najbolje zastupa evropske ideje i vrednosti, čak 50 procenata anketiranih navelo je ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a za njim se na toj listi ređaju Ana Brnabić, Branko Ružić, Zorana Mihajlović i Saša Janković.

Foto: Faktor Plus

Polovina građana takođe smatra da će Srbija na ovaj ili onaj način ipak postati članica EU, naspram 43% onih koji misle da naša zemlja neće ući u evropsku porodicu.

Foto: Faktor Plus

#Aleksandar Vučić

#SNS

'