AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Kazahstan Madija Atamkulova i poželeo mu dobrodošlicu, uveren da će on, na temelju prijateljskih odnosa dveju zemalja, sa uspehom obavljati diplomatsku dužnost.

I ovom prilikom je ukazao na značaj toga što je diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji pre dve godine podignuto na nivo ambasade.

Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Atamkulova da prenese pozdrave predsedniku Tokajevu, kao i prvom predsedniku Kazahstana Nazarbajevu. On je izrazio nadu da će u ovoj godini, kada se navršava 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Kazahstana, u zvaničnu posetu doći predsednik Tokajev, kao i drugi kazahstanski zvaničnici, posebno šef diplomatije, koga očekujemo u Beogradu prilikom obeležavanja jubileja Pokreta nesvrstanih.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je rekao da Srbija i Kazahstan treba da rade na jačanju političkih odnosa kroz intenzivniju razmenu zvaničnih poseta i međusobnom podrškom u multilateralnim formatima, kao i na jačanju ekonomske saradnje.

Ambasador Atamkulov je rekao da mu je čast da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i preneo pozdrave predsednika Tokajeva i prvog predsednika Nazarbajeva. On je rekao da Kazahstan smatra Srbiju za važnog političkog i ekonomskog partnera. Kazahstanski ambasador je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će ta podrška i dalje biti izražavana u međunarodnim organizacijama.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

#Aleksandar Vučić

#Kazahstan

#Srbija

#akreditivna pisma

#ambasador