AKTUELNO

Nakon što su u BiH počele da stižu prve prijave koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina, i nakon teksta lažnog novinara o tome kako je u Ustaškom logoru Jasenovac bilo između 2.500 i 4.500 žrtava, Apelacioni sud u Prištini potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini i osudio na dve godine zatvora predsednika opštine Zvečan i poslanika Srpske liste Ivana Todosijevića zbog izjava o Račku.

Bojan Bilbija urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika" ističe da je sve što se trenutno dešava krenulo iz Crne Gore, kada je usvojena rezolucija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo tada upozoravali, i rekli da je to početak nekog velikog procesa, kada će krenuti red tih rezolucija i videli smo epilog. Zatim je Priština usvojila tu Rezoluciju, a onda su pokušali u Sarajevu, ali to nije prošlo jer je Milorad Dodik uložio veto. Međutim, onda je Incko doneo dekret, koji je zdušno prihvaćen, nakon čega se sve vraća u Prištinu, što je sramno, jer je ovo jedna anticivilizacijska presuda - priča Bilbija.

Kako ističe, činjenica je da je Briselski sporazum, koliko god na početku delovao bolan, on je pored Rezolucije 1244 jedina stvar na koju Srbija može da se pozove, dodajući da Srbija ima pravo da od EU traži sve što je obećano, a ne da Srbima sude tri Albanca.

- Kada je reč o Srbiji i Srbima, traži se dlaka u jajetu, vi sada ne smete da pomislite o genocidu, jer odmah dobijate prijavu, da ne pomislite slučajno da se u Račku desio masakr - dodaje Bilbija.

Foto: TV Pink Printscreen

Politikolog Aleksandar Pavić je, govoreći o devedesetim godinama istakao da je u pitanju ista magistralna traka, pa sve do danas, kada se govorilo o oživljavanju ustaštva među muslimanima u BiH, a na KiM je usvojen Balistički pokret.

- Sada je mnogo jače, Srbi su počišćeni iz Hrvatske, u BiH Alijev nastavljač Bakir je i dalje na istom zadatku da počisti Srbe. Dakle, ponavlja se ista priča, gde su na KiM Balisti, koji najpre zastrašuju Srbe kako bi ih kasnije začistili i stvorili Veliku Albaniju.

Autor:

#Aleksandar Pavić

#Bojan Bilbija

#Bosna i Hercegovina

#Ivan Todosijević

#Jasenovac

#Kosovo i Metohija

#Milorad Dodik

#Rezolucija