AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić reagovala je na zajedničke fotografije lidera Stranke slobode i pravde i Dragana Đilasa i voditeljke N1 Jelene Obućine.

- Dakle, da se ne zavaravamo, Đilas odgovara na pitanja samo i isključivo svojih medija. Vučić, za razliku od toga, odgovara na pitanja svih medija, svaki dan. To govori o demokratskom kapacitetu koji, nažalost, neki mediji igorišu iako je to suština slobode medija - napisala je Brnabić na Tviteru.

Brnabić je objavila i kratku kompilaciju Đilasovih duela sa novinarima.

- Nema većeg dokaza nedostatka nezavisnosti od rečenice Obućine: "Ja bih i Vučića da smo se sreli pozdravila. Ali on ne šeta sam. I ne voli pitanja". Koliko demagogije i političke pristrasnosti u insinuaciji da Đilas, valjda, voli pitanja i na njih odgovara, a Vučić ne - navodi Brnabić.

Zajedničke fotografije Đilasa i Obućine iz jednog restorana, podsetimo, pojavile su se u javnosti pre dva dana, a voditeljka N1 je navela da je to bio slučajan susret.

- Ja bih i Vučića da smo se sreli na Vračaru pozdravila. Ali on ne šeta sam. I ne voli pitanja. Ne znam šta bih s čovekom razgovarala - rekla je Obućina.