AKTUELNO

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave se obeležava 15. septembra, a inicijativu da se tog dana na svakom domu istakne srpska trobojka podržali su mnogi kulturni radnici.

Foto: Printscreen YouTube/ MFA of the Republic of Serbia

Nosili su je najbolji i najsmeliji, branili su je životom. I danas je ona naš ponos.

Foto: Printscreen YouTube/ MFA of the Republic of Serbia

Srpski narod je jedan i nedeljiv i naša prošlost i budućnost je zajednička, 15. septembar je naš dan, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Sa nama je kada se veselimo i kada slavimo, zato što smo ponosni na ono što jesmo. Za pretke i potomstvo, za prošlu i buduću slavu razvijmo trobojku!

Glumac Petar Božović je istakao da je baš tog dana, 15. septembra vojska nepobedivih srpskih seljaka krenula u proboj Solunskog fronta. Srpstvo je vasrkslo i naša trobojka se tada zavijorila u svim slobdnim srpskim teritorijama.

- LJudi, isturite zastave na prozor - poručio je Božović.

Foto: Printscreen YouTube/ MFA of the Republic of Serbia

Književnik Duško Kovačević je istakao da je mnogo toga što nas deli, granice, reke, planine, ali da ima više toga što nas spaja.

- Ujedinjuje nas naš srpski jezik, kultura, pismo i duhovnost. Ujedinjuje nas radost i ponos zbog naše slavne istorije. Dragi prijatelji, 15. septembra pozdravimo našu zastavu - poručio je Kovačević.

Foto: Printscreen YouTube/ MFA of the Republic of Serbia

Glumac Milan Vasić je podržao inicijativu i istakao da je zastava simbol naših pobeda, naš ponos i naš bedem.

- Gde se vije srpska zastava tu je i Srpstvo. Volimo našu trobojku i ne dozvolimo da nas ikada više podele i razjedine jer jedan smo narod i u svima nama bije isto srce. Zato, braćo i sestre, 15. septembra trobojke na prozore! - poručio je Vasić.

#Srbija

#Zastava