AKTUELNO

Politikolog Vladimir Džamićem je za TV Pink govorio o aktuelnim političkim temama i brutalnoj kampanji koju više od 40 dana protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Dažim će ukazao na veliku frustraciju dela opozicionih stranaka koje šefa srpske države danima napadaju jer insistira na sprovođenju zakona.

- Mesec i po dana traje haranga na predsednika jer insistira na plaćanju poreza – rekao je Džamić istakavši da to pokazuje da opozicija nema dovoljno ozbiljan pristup vođenju javnih finansija i makroekonomske politike.

On je istakao da se obaveza plaćanja poreza nigde u svetu ne dovodi u pitanje.

- Najviše čudi ponašanje one građanske Srbije koja je taj list nazivala političkim pamfletom, koja reaguje po principu neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj – naveo je Džamić, ukazavši da postoji velika frustracija opozicionih stranaka.

Kako je dodao, potrebno je ogoliti celu stvar, te jasno reći šta je razlog napada na predsednika Srbije.

Pročitajte još: PREKID TRUDNOĆE NIJE KONTRACEPCIJA! Samo u jednoj bolnici PET ABORTUSA DNEVNO (VIDEO)

-Ako ga napadaju zbog načina na koji vodi javne finansije i makroenomomsku politiku, onda treba građanima da kažu da je alternative tome bankrot. Ako je zbog uravnotežene politike koju vodi, potrebno je da kažu potrencijalnim biračima da je alternative tome izloacija zemlje. Ako su protiv radne etike predsednika i to treba da kažu građanima – dodao je Džamić.

Govoreći o pokreatanju dijaloga o Kosovu, on je izrazio nadu će opozicione pokazati veći stepen zrelosti, imajući u vidu da se nisu odazvale na konsultacije o osnivanju vlade.

- Predsednik Srbije ne želi zamrznuti konflikt, nemamo rezervnu državu, nudi konkretno rešenje i želi inkluzivi dijalog sa opozijom, crkvom, akademskom javnošću – istakao je Džamić.

#Aleksandar Vučić

#Kurir

#Napad

'