AKTUELNO

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i njegova radnica Marinika Tepić imaju organizovanu hajku protiv zelenih stranaka i pokreta, gde se po svemu sudeći radi punom parom.

Dragan Đilas upregao je sve svoje zaposlene, od portala Danas, Nova, Direktno, koji su pod njegovom uređivačkom kontrolom, preko Marinike, njegovog kuma Mlađe Đorđevića, pa sve do Olje Bećković, kako bi svakodnevno napadao pokret Ne davimo Beograd, aktivistu pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ Aleksandra Jovanovića Ćutu i bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića.

U gostovanju u jednoj emisiji na televiziji Nova S predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović napao je Ćutu rekavši da je ovo bio njegov predizborni skup koji, kako tvrdi, nije organizovao sam, te da su ga koristili za političku promociju.

– Nemam problem što su oni koristili taj skup za političku promociju, trebalo je da se pokaže veća solidarnost na političkoj sceni, da su poziv trebale da dobiju i druge politicke opcije. Ne verujem da bi rekli nešto skandaloznije i da bi više zgrozili ljude od onog što smo mogli da čujemo već u subotu – rekao je on.

Takođe, na naslovnoj strani lista “Nova” našao se tekst sa naslovom “Optužuju Ćutu da je protest pretvorio u predizborni skup”, u kojem Miroslav Aleksić iz Narodne stranke tvrdi da je Aleksandar Jovanović Ćuta, samozvani vođa pokreta “Odbranimo reke Stare planine” oteo protest.

Prema njegovim rečima, istinski lideri borbe su Marija Alimpić i udruženje “Zaštitimo Jadar i Rađevinu” i Zvezdan Kalmar.

Podsetimo, na protestu lažnih ekologa učestvovali su i lideri pokreta “Ne davimo Beograd” i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Očigledno je da opozicija postaje sve “klimavija”, a to potvrđuje i klinč koji se dogodio sinoć usred emisije “Utisak nedelje”.

Foto: Twitter.com/mladjandj

Naime, Aleksandar Jovanović Ćuta se u jednom trenutku uključio u emisiju nakon konstantnih napada od strane Marije Alimpić iz Udruženja “Zaštitimo Jadar i Rađevinu” usmerenih ka njemu kako bi demantovao njene tvrdnje da nije bila pozvana na “Ekološki ustanak” koji je u subotu održan u Beogradu.

Ćuta je rekao da su „na ekološki protest i ovaj, kao i prošli put pozvane sve ekološke organizacije“.

Onda se osvrnuo i na izjavu Dejana Jovanovića, aktiviste Grupe građana „Bitka za Košutnjak“ koji je tokom glasanja za jedan od predloga u pomenutoj emisiji rekao da nije tačno da je Ćuta svuda bio, odnosno da su ga pozivali na njihove proteste, ali da on nijednom nije došao, na šta je Ćuta rekao da to nije istina.

Foto: Twitter.com/mladjandj

Ubrzo je situacija u studiju dovedena do usijanja, te je Olja Bećković, koja vodi tu emisiju, pokušavala da prekine Ćutu.

Na tu ekološkog protesta oglasio se Đilasov kum Mlađan Đorđević koji je na svom Tviteru optužio ustanike protesta da su oni “plaćenici predsednika Vučića i zapadnih ambasada”.

Podsetimo, lažni ekolozi su u subotu u Beogradu vodili protest opozicije zamaskiran idejom ekološkog protesta.

Autor:

#Dragan Đilas

#Marinika Tepić