AKTUELNO

Neophodno je određeno filtriranje u redovima SNS, rekao je za Pink bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović, komentarišući sednicu glavnog odbora Srpske napredne stranke, koja se danas održala.

- Obično najbliži saradnici se prime na varijantu „kalif umesto kalifa“, a da pri tome nisu ni svesni kako su došli do određenih pozicija ili kako su se našli na tim funkcijama – rekao je Čović.

Kako kaže, nada se da će uspešno rešiti te probleme, jer se nalazimo u pred predizbornoj kampanji.

- Postoje određeni pritisci, ja nisam za uključivanje međunarodnog faktora u odlučivanje o izbornim uslovima, ali eto i to se dogodilo. Čim uvedete dodatni strani faktor to govori o problemu – rekao je Čović.

Ističe da ako sami ne znamo da napravimo sebi uslove, niko nam neće napraviti iste.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kad se izađe na izbore, zna se kako se broji i kako se dolazi do nekih rezultata. Verujem da ćemo uspeti da dođemo do neke vrste dogovora. Ima puno onih koji misle da mogu da budu postavljeni od ne znam koga – rekao je Čović.

Kada je u pitanju priča oko „trovanja predsednika“ Čović je rekao da imajući u vidu ovo što je Saša Janković izjavio, dodaje da bi bilo dobro kada je već rekao da kaže i imena tih stranih diplomata.

- Tu se ne radi o poštovanju, tu se radi o jednoj bahatosti. Ali ono što regionalno ne prepoznaju pojedini lideri, jeste da je „otvoreni Balkan“ dogovor između Amerike i EU i da se više silom neće više ništa rešavati – rekao je Čović.

Autor:

#Nebojša Čović