AKTUELNO

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković saglasili su se danas u Novom Sadu da su odnosi Srbije i Srpske pitanje od nacionalnog interesa.

- Vojvodina kao najrazvijeniji deo Republike Srbije ima i snagu i obavezu i dužnost da pomogne Republici Srpskoj. Stoga računajte na svaku vrstu naše pomoći i podrške – istakao je Mirović na sastanku u Pokrajinskoj vladi.

Kako je navedeno u saopštenju, Višković je rekao da, zahvaljujući sigurnosti koju joj Srbija i Vojvodina pružaju, Republika Srpska ima nekoga na koga uvek može računati.

Uoči okruglog stola na temu unapređenja privrednih odnosa APV i RS, održanog u prostorijama Privredne komore Vojvodine, Mirović je najavio značajnu investiciju.

- Pokrajinska vlada učestvovaće u izgradnji jedne od industrijskih zona u Podrinju, koja će se graditi na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića prema nacionalnom planu i koja će imati višestruk značaj i za Srbiju i za Republiku Srpsku. Moramo u svim mestima stvoriti uslove i privredne kapacitete za opstanak ljudi kako bismo smanjili migracije stanovništva prema velikim centrima

Mirović je ocenio da su privrednici pokazali izuzetnu vitalnost s obzirom na tešku prošlu godinu i dodao da ova godina, prema prvim pokazateljima, pokazuje snagu privrede naše zemlje.

Višković je ocenio da saradnja Srbije i Srpske ide uzlaznom putanjom i dodao da se stvaraju uslovi za nastavak tog trenda.

- Hvala Srbiji, ona je najveći spoljnotrgovinski partner i investitor u Srpskoj. Želimo da izgradnjom industrijskih zona u pograničnom delu kreiramo poslovni ambijent na dobrobit našeg naroda sa obe strane Drine - izjavio je predsednik Vlade Republike Srpske.