AKTUELNO

Nikola Belić iz Politike objašnjava da reakcije iz Brisela imaju dve strane, jer oni pokušavaju da predstave takvo rešenje, da obe strane treba da izađu u susret, što je nemoguće sa strane Prištine.

- Srbija je spremna na dijalog, dok druga strana izlazi sa oružanim trupama - rekao je Belić.

Kako je istakao ovo je šeti upad na sever Kosova od 2016. godine, što, prema njemu registarske oznake mogu da budu povod za dešavanja kakva su trenutna na KiM.

- Treba se setiti da je do lokalnih izbora ostalo mesec dana i da samim tim, onaj koji izvede ovakvu akciju, želi da ubere neki politički poen, a to je Aljbin - poručuje Belić.

Foto: tv

Kako je dodao, podmornice su izuzetno krupnija tema, jer svi znaju da je Francuska vodeća zemlja EU, i to nije nevažno pitanje za njih.

DA LI JE MIROSLAV LAJČAK MOGAO DA NASLUTI OVAKVU AKCIJU?

- Njegov problem jeste da se bavi tablicama, i mora da pokaže neku reakciju. Ja sam pročitao da Lajčak ostaje u Beogradu, i da će nešto raditi, iako je problem to sa podmornicama - nastavlja Belić.

Kako objašnjava, ovakva akcija na KiM, zasigurno ima veze sa posetom Lajčaka u Prištini, koja je trajala tri dana.

- Turbulencije idu jedna za drugom, nema za sada sigurnog zaključka, jer je on tražio slobodu kretanja, a teško je poverovati da je Kurti mogao sve sam ovo - objašnjava Belić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Autor: