AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Budimpeštu gde će boraviti u jednodnevnoj poseti Mađarskoj i učestvovati na Četvrtom demografskom samitu.

Vučić je tokom popodneva naveo da je Srbija proglašena krivom za sve situacije od Jarinja do Cetinja, samo zato što postaje sve snažnija i kao primer naveo i 122 teksta u hrvatskim medijima protiv njega. Vučić kaže da Kurti želi priznanje Kosova u zamenu za povlačenje snaga ROSU sa Kosova.

Foto: TV Pink Printscreen

Smeta im svima snažna Srbija. Oni vode hajku, tu naravno ima tajkuna koji plaćaju njih da ruše naše medije. Šta mislite, da smo slabi, da li bi bilo 122 teksta u jednom danu protiv mene? - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da neće biti nikakvih razgovora dok se naoružane snage Prištine ne povuku sa severa. Vučić je u nastavku rekao i kako hoće da nateraju Srbiju da prizna nezavisno Kosovo, što svakako nije interes naše zemlje.

Foto: TV Pink Printscreen

Kurti želi priznanje u zamenu za povlačenje mera Prištine i snaga ROSU. On priča onako za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Ja sam svakakve šibicare i prodavače magle video. Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome. To nije naš interes. Oni kažu: "Zbog akcije Srbije", koje akcije Srbije? Šta je to što smo mi uradili? Kad krenete da lažete svaki dan, kao što oni lažu svaki dan, kraja nema. Vi čitate izjave i ne možete da verujete šta pričaju. Prodaju vam 5 kilograma pomorandži za 1000 dinara, a onda ti dođe policajac i kaže daj još 300 dinara. Ne plaćam reket i neću da dam tih 300 dinara - dodao je Vučić.

Vučić je komentarisao i predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji u poslednje vreme napada predsednika Srbije i sve Srbe. Podsetimo, Milanović je rekao na predavanju studentima Kolumbija univerziteta u Njujorku da je “za Srbiju najteža stvar što je Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih i to je najveća prepreka za ulazak Srbije u EU”.

Izbori će biti u skladu sa zakonom. Sumanuto mi je da pričam o njihovom moralu ispred crkve. Želim im sve najbolje - dodao je predsednik.

Podsetimo, predsednik Vučić će u Budimpšeti imati i odvojene susrete sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom, sa predsednikom Vlade Republike Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Vlade Češke Republike Andrejem Babišom.