AKTUELNO

Inicijativa za zaštitu Kameničke ade, Dunavca i Šordoša samo je jedan u nizu pokušaja da se pod plaštom brige o ekologiji zaustavi nezapamćeni ekonomski uspon Novog Sada – ovako predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev ocenjuje najnovije napade na račun urbanističke, ekonomske i ekološke politike grada na čijem čelu je Miloš Vučević.

To nisu nikakvi ekolozi niti o ekologiji išta znaju, to su isključivo političke grupacije koje imaju za cilj da uz inostranu podršku zaustave razvoj Novog Sada. Da nije tako, ne bi učestvovali na mesnim izborima u Novom Sadu, ne bi dobijali finansijsku podršku od USAID-a ili od Evropske delegacije u Srbiji – napominje Đurđev.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik Srpske lige je istakao da su ogromni pritisci i sabotaže rada Miloša Vučevića od strane ovakvih inicijativa i pokreta male pokazne vežbe za ono što žele da urade celoj Srbiji, a to je da zaustave njen ekonomski oporavak. Smeta im Novi Sad koji postaje jedan od najperspektivnijih gradova na Balkanu, smeta im Srbija koja će po ekonomskim parametrima preteći Bugarsku i Hrvatsku – jasan je Đurđev. On je dodao da gradonačelnik Vučević itekako brine o ekologiji grada.

Planirana izrada akcionog plana za Zeleni grad, izrada solarne elektrane za sistem daljinskog grejanja, izgradnja deponije od regionalnog značaja, sve su to dokazi da Novi Sad želi da postane ne samo evropska prestonica kulture, već i ekologije – zaključio je predsednik Srpske lige.