AKTUELNO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović oglasio se saopštenjem nakon pres konferenacije Dragana Đilasa na kojoj je govorio o metrou.

Dragan Đilas je sinonim za korupciju i besmisao, svoju stranku koja je postojala skoro 30 godina uništio je za godinu dana, da bi sopstvene firme ojačao. Dok je bio ministar za investicije milijardu evra je odletelo za imaginarne projekte koje nije ni započeo a kamoli završio, a kada je postao gradonačelnik za pet godina nije uradio ništa u vezi metroa: ni idejni projekat, ni eksproprijaciju zemljišta, ni početak bilo kakvih radova.

Most na Adi koji spaja dve gradske opštine mu je koštao više nego danas auto-put od Preljine do Požege sa čak 32 mosta, ili brza saobraćajnica Požarevac-Veliko Gradište-Golubac od 67 kilometara. Nema načina kako više da obmane narod dok pati za foteljom gradonačelnika, posebno danas kad ljudi vide šta se sve može uraditi i izgraditi za 4 godine. Bilo je mučno slušati sva obećanja pred izbore dok je sedeo u toj fotelji, kada su mu projekti Beograda na vodi i metroa bili najperspektivniji na svetu, a danas su kako kaže "najbesmisleniji i najkoruptivniji projekat u istoriji našeg grada".

Poručio bih mu da ćemo mi te projekte završiti u korist naših građana, a da on uprkos svojoj medijskoj mašineriji, više nikada neće biti ni na jednoj javnoj funkciji u Republici Srbiji, rekao je ministar Tomislav Momirović povodom obraćanja javnosti Dragana Đilasa u vezi sa izgradnjom metroa u Beogradu.

Autor: