AKTUELNO

Publicista Dragan Bisenić rekao je večeras kako se trenutak krize na severu Kosova i Metohije podudara sa izborima u Nemačkoj, a zatim i podsetio da je kancelarka Nemačke pre samo dve nedelje bila u našem regionu.

Bisenić za autorsku emisiju Srđana Predojevića na TV Vesti kaže i kako Nemačka, kao vodeća snaga EU, više nije u punom kapacitetu kako bi mogla da odlučuje o važnim stvarima.

Foto: TV Vesti

Trenutak kad je došlo do krize na severu Kosova i Metohije podudara se sa izborima u Nemačkoj, na kraju krajeva i sa krajem madata Angele Merkel. Nemačka, kao vodeća snaga EU, nije više u punom kapacitetu kada bi mogla da odlučuje o svim stvarima, a posebno ne kada je reč o Balkanu. Onemogućena je da se punom snagom posveti onome što se dešava sada na Kosovu i oko Kosova. U svakom slučaju, treba podsetiti da je Angela Merkel bila pre samo dve nedelje u regionu, posetila Beograd i Tiranu i na taj način je pokazala koliko je njoj zapadni Balkan važan - rekao je Bisenić.

Foto: TV Vesti

Inače, večeras je stigla vest da je grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako se saznaje, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

Autor: S. K.