AKTUELNO

Lider JS najavio je i da će više od 30 jagodinskih lekara dobiti "Oktobarsko priznanje" i po 50.000 dinara.

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će za medicinsko osoblje zaposleno u kovid ambulantama i bolnicama od 23. do 30. oktobra biti organizovan put u Egipat.

Podsetio je da je prethodno za 150 lekara i medicinskih sestara organizovan put u Egipat, a onda je njih 600 letovalo u Paraliji. Ovo grčko letovalište posetilo je pre oko mesec dana i 994 poljoprivrednika iz skoro 40 gradova Srbije. Sredstva su, kaže Palma, obezbeđena preko donatora.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni koji rade u kovid ambulantama imaju najveće zasluge, uzimajući u obzir to da je njihov posao veoma težak, da se koronavirus širi, a da je poslednji talas drugačiji od prethodnih. Sve ordene koje imamo treba da damo medicinskim radnicima! S tim u vezi, apelujem na sve da se vakcinišu – kaže Palma za „Novo jutro“.

Ističe da će više od 30 jagodinskih lekara dobiti „Oktobarsko priznanje“ i po 50.000 dinara nagrade uz plaketu.

- Obezbedio sam i donatore, da još jednom odvedemo medicinske radnike u Egipat, i da barem na pet dana zaborave ono što svakodnevno doživljavaju – rekao je Palma.

"Ako provokacije podrazumevaju nasilje, Srbija neće sedeti skrštenih ruku"

Komentarišući situaciju na severu KiM, Palma kaže da su Albanci doveli duge cevi kako bi isprovocirali Srbiju na vojnu reakciju. Poznat je, kaže Palma, stav Vlade da se na provokacije ne reaguje, ali ako provokacije podrazumevaju nasilje, Srbija neće sedeti skrštenih ruku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zameraju nam zašto lete srpski avioni i zašto se srpska vojska kreće ka Kosovu. Pa, treba da čekamo da se desi nova „Oluja“, novi 14. mart? NATO mora da reaguje i da naloži da se duge cevi po hitnom postupku povuku sa severa Kosova – kaže Palma za Pink.

Ističe da je srpski narod na KiM uplašen, ali su uplašene i sve porodice u Srbiji.

#Dragan Marković Palma