AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Očekuje se da dvojica zvaničnika razgovaraju o daljem razvoju bilateralnih odnose dveju zemalja, o stanju u našem regionu, a naročito bi u fokusu trebalo da budu turbulentna situacija na Kosovu i Metohiji, posle tenzija koje je izazvala vlast Aljbina Kurtija šaljući specijalce Rosu na administrativne prelaze na severu naše pokrajine.

Vučić će se sutra sastati i sa zamenikom predsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije, Jurijem Borisovim, koji je započeo danas dvodnevnu radnu posetu Srbiji. Očekuje se da bude reči o energetskoj krizi koja potresa svet, zbog enormno visokih cena gasa u Evropi.

Takođe, Vučić će sa gostom razgovarati i o novom gasnom aranžmanu sa "Gazpromom" koji ističe krajem godine. Šef države je ranije najavio da će se boriti za što bolju cenu za našu zemlju. Trenutno Srbija plaća plavi energent koji stiže iz Rusije po skoro pet puta nižoj ceni od aktuelne na evropskom tržištu.

#Aleksandar Vučić